Koivulahden oppimiskeskuksen virkarehtoria koskeva asia palautettiin

Mustasaaren kunnanhallitus suhtautuu myönteisesti ajatukseen virkarehtorista Koivulahden oppimiskeskukseen, mutta haluaa saada lisää tietoa, ennen kuin asiasta tehdään päätös. Siksi kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantaina (26.11.) palauttaa asian.

-          Kunnanhallitus halusi saada viime kokouksen jälkeen lisätietoa erosta virkarehtorin ja omien tehtävien ohella rehtorin tehtäviä hoitavan luokanopettajan välillä. Saimmekin sitä, mutta päätimme silti palauttaa asian, kunnanhallituksen puheenjohtaja Lars Gästgivars toteaa.

Alakoulussa omien tehtävien ohella rehtorin tehtäviä hoitava luokanopettaja on opettaja, joka tavallisten työtehtäviensä lisäksi hoitaa rehtorintehtäviä kuukausittaista palkanlisää vastaan. Virkarehtorin pääasiallinen tehtävä sen sijaan on johtaa henkilökuntaa, ja hän opettaa vain kuusi tuntia viikossa.

-          Virkarehtori olisi täysin uusi virka Koivulahden oppimiskeskuksessa ja näin ollen lisäresurssi. Kunnanhallitus keskusteli tästä vilkkaasti, koska oppimiskeskuksen säästötavoitteista on puhuttu paljon viime aikoina. Jos tarkoituksena on säästää, ei kuulosta hyvältä, että rahaa käytetäänkin vielä enemmän, Gästgivars toteaa.

Säästökeskustelu ei ollut ainoa asiaan liittyvä keskustelu. Kunnanhallitusta askarrutti myös, miten mahdollinen päätös virkarehtorista ymmärrettäisiin kunnan muissa yksiköissä.

-          Mikäli virkarehtorin virka perustetaan, alakoulu saisi ensimmäistä kertaa virkarehtorin Mustasaaressa. Siten on selvää, että sitä pidettäisiin periaatepäätöksenä. Muut suuret yksiköt, kuten Norra Korsholms skola ja Solf skola, seuraavat luultavasti perässä, hallintojohtaja Linda Jakobsson-Pada toteaa.

Kunnanhallitus päätti siksi palauttaa asian, ennen kuin asiasta tehdään päätösehdotus kunnanvaltuustolle. Yksi asia on joka tapauksessa selvä, kunnanhallitus ymmärtää virkarehtorin tarpeen Koivulahdessa.

-          Kunnanhallitus oli yksimielinen ja suhtautuu myönteisesti ajatukseen, Gästgivars vahvistaa.