Kunnanvaltuusto sanoi kuntaliitokselle EI

Mustasaaren kunnanvaltuusto hylkäsi kokouksessaan 2.4. yhdistymissopimuksen Vaasan kaupungin kanssa. Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen. Äänestyksessä 23 valtuutettua kannatti sopimuksen hylkäämistä, 19 kannatti sopimuksen hyväksymistä ja 1 valtuutettu jätti äänestämättä.

Kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja ja RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Christoffer Ingo ehdotti pykälässä 29, esityslistan hyväksyminen, lisäystä, että kuntaliitosasia otetaan käsiteltäväksi kokouksessa. Ingo perusteli ehdotustaan sillä, että asia on kiireellinen.

Tämä menettelytapa edellyttää, että ehdotusta kannattaa yksinkertainen ääntenenemmistö. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Carola Lithén (RKP) totesi äänestyksen jälkeen, että ehdotus on saanut enemmistön kannatuksen.

Asian käsittelyn aikana keskustelu kävi vilkkaana ja ajoittain erittäin kuumana. Lopuksi asia meni äänestykseen. Äänestyksessä 23 valtuutettua kannatti yhdistymissopimuksen hylkäämistä, 19 kannatti yhdistymissopimuksen hyväksymistä ja 1 valtuutettu jätti äänestämättä.

Tämä tarkoittaa, että Mustasaari ei hyväksy kuntaliitosta Vaasan kaupungin kanssa yhdistymissopimuksen ja sen liitteiden mukaisesti.