Kesätyöt

Jos olet vuosina 1996–2001 syntynyt voit hakea kunnan kesätöitä!

Mustasaaren kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja yhden kuukauden ajaksi ajanjaksolla 1.5–31.8.2018. Palkka on 960 euroa. Paikkoja on eri yksiköissä, esim. päiväkodeissa, terveyskeskuksessa, teknisessä toimessa, kotipalvelussa tai vapaa-aikaosastolla.

Työkuvaukset ovat vasemmalla olevassa sarakkeessa.

Hakuaika 5.2.-4.3.2018.

Näin haet kesätyöpaikkaa

Jokaista paikkaa haetaan erikseen hakulomakkeella, jonka löydät paikkakuvauksen lopusta.

Ketkä voivat hakea:

  • Kunta pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monelle nuorelle työkokemusta. Siksi vain vuosina 1996–2001 syntyneet voivat hakea tänä vuonna. Ensi vuodeksi syntymävuodet siirtyvät taas vuodella eteenpäin. 
  • Sinulle voidaan myöntää kunnan kesätyöpaikka enintään kolmena vuonna. Jos sinut on jo palkattu kolmesti, hakemuksesi joudutaan hylkäämään.
  • Jos sinua ei edellä olevien perusteiden takia hyväksytä hakijaksi, voit ottaa yhteyttä suoraan kunnan yksiköihin, sillä jotkut yksiköt palkkaavat kesätyöntekijöiden lisäksi myös kesälomasijaisia ja harjoittelijoita. 

Muista kirjoittaa hakulomakkeeseen kaikenlainen aiempi työkokemuksesi (esimerkiksi työringistä, junioritoiminnan ohjaamisesta tai lapsenvahtina työskentelystä) sekä käymäsi kurssit (apuohjaajan koulutus, hygieniapassi jne.) ja muut seikat, jotka voivat olla työssä eduksi, kuten esimerkiksi mahdollisuus käyttää omaa autoa.

Hakuaika alkaa maanantaina 5.2. klo 8.00.

Hakemukset on jätettävä viimeistään sunnuntaina 4.3. klo 23.59.

Kesätyöpaikan yhteyshenkilö (esimies/päällikkö) saa kaikki paikkaa koskevat hakemukset 5.3. Työpaikalla valitaan hakijoiden joukosta sopivat kesätyöntekijät ja heihin otetaan yhteyttä.

Hakija voi saada kesätyötä vain yhdeksi kuukaudeksi, eikä voi siis vastaanottaa kesätyötä useammasta yksiköstä (koskee kunnan tukemia kesätyöpaikkoja).

Ilman kesätyöpaikkaa jääneille hakijoille ei lähetetä erillistä ilmoitusta. Jos sinuun ei ole otettu yhteyttä kunnasta 31.3 mennessä, et luultavasti ole saanut kunnan kesätyöpaikkaa. Jos sinulle on tarjottu kunnan kesätyöpaikka, mutta et voikaan ottaa sitä vastaan, ilmoita asiasta kesätyötä tarjonneelle yhteyshenkilölle mahdollisimman pian.

Kunnan kesätöissä sinua koskevat yleisesti samat säännöt kuin muitakin yksikkösi työntekijöitä, esimerkiksi työajat ovat työpaikalla noudatettavan työ- ja virkaehtosopimuksen mukaiset. Lisäksi sovelletaan lainsäädäntöä nuorista työntekijöistä. Alle 18-vuotias ei saa esimerkiksi työskennellä yövuorossa tai kuljettaa ajoneuvoa. Sinulle kertyy kuukauden työajasta kaksi lomapäivää, jotka voit tavallisesti pitää työsuhteen lopussa. Allekirjoitat työsopimuksen oman esimiehesi kanssa. Muista pyytää esimieheltäsi myös työtodistus.

TÄRKEÄÄ

Lue lisää kesätyövinkkejä: www.decibel.fi → Tietoa - Työ - Kesätyö.

Palkka useimmista kunnan kesätöistä on 960 euroa, ja se maksetaan yleensä työsuhteen päättymistä seuraavana palkanmaksupäivänä. Jos työskentelet esimiehesi pyynnöstä esimerkiksi iltaisin, sinulla on oikeus saada iltalisää.

Lisätietoa kesätyöpaikoista saat ottamalla yhteyttä sinua kiinnostavien kesätyöpaikkojen yhteyshenkilöihin (yhteystiedot paikkakuvauksissa). Lisätietoa hakulomakkeesta saat puhelimitse 050 544 4693 toimistoaikana tai lähettämällä sähköpostia susanna.sund@mustasaari.fi.

Lähetä liitteet (esimerkiksi työtodistus tai CV) hakemasi kesätyöpaikan yhteyshenkilölle joko hakulomakkeen kautta, sähköpostitse tai postitse (yhteystiedot paikkakuvauksissa).