Arte Mare

Maailmanperintöportin taidegalleria Arte Mare
Avoinna: ma-su klo 10-18
Osoite: Raippaluodontie 2, 65800 Raippaluoto

Esillä tällä hetkellä:Arte Mare info Lehtimäki Blåfield

Galleria Arte Mare on Mustasaaren kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan ylläpitämä. Galleriatoiminnan tarkoituksena on pystyä tarjoamaan taiteilijoille innostava näyttelytila maailmanperintöalueellamme. Meille on myös tärkeää, että saamme esitellä kävijöille teoksia, joita omat taiteilijamme ovat luoneet tässä ja nyt.  Kalenterivuoden aikana järjestetään 4–5 näyttelyavajaiset yhteistyössä taideyhdistysten ja ammattitaiteilijoiden kanssa.
Kaksi talvikauden näyttelyaikaa jaetaan pohjalaisille ammattitaiteilijoille avoimen hakemuksen perusteella. Hakemukset osoitetaan Mustasaaren kunnan kulttuuritoimistolle, hakuaika on 1.1–31.1. Hakemukset arvioi tehtävään valittu raati.

Tekninen varustus: Näyttö 55", mediasoitin, kaiuttimet, ripustusjärjestelmä kiskoilla ja ripustusmahdollisuus suoraan seinille, valaistuskiskot ja erikokoisia korokkeita. Näyttelytilan koko: vapaa seinäala 67 m2, lattia-ala 47 m2.  

Yhteystiedot: Mustasaaren kunta, Kulttuuri, Keskustie 4, 65610 Mustasaari, kultur@mustasaari.fi, puh. 06 327 7165.

Yleisötyöntekijä
Geir Byrkjeland on merenkurkun maailmanperintöalueen yleisötyöntekijä. Hänen työpiste on maailmanperintöportti.
Puh 044 727 1399 Sähköposti: geir.byrkjeland@mustasaari.fi

VAP

Jopa kaikkein nykyihmisten käyttämien monimutkaisimpien työkalujen ja koneiden juuret ovat lähtöisin maapallon resursseista.  Miljöö on ympäristö ja miljöö on ne paikat, jotka muuttuvat eri tavoin joko luonnollisista syistä tai ihmisen toiminnan seurauksena.  Muutosprosessit voivat olla pitkiä, aikojen kuluessa tapahtuvia, tai lyhyitä. Muutos voi koskea isoa alaa tai pientä läiskää tai säröä. Se, mitä taide voi vangita, dokumentoida, heijastaa tai kääntää ja vääntää, voi olla huikaiseva prosessi, jonka ympäristön ja miljöön muutokset saavat aikaan.

Taidegalleria Maailmanperintöportissa Mustasaaressa tarjoaa ajan, paikan ja mahdollisuudet esitellä töitä, tutustua ja oppia taiteen, ihmisen ja miljöön yhteisvaikutuksesta. Tila, joka on joskus miellyttää ja joskus tuntuu epämiellyttävältä, mutta toivottaa aina kävijänsä tervetulleeksi.

FT Hannah Kaihovirta