Kuvataide

Kunta omistaa ja hallitsee runsasta taidekokoelmaa, joka muodostuu tällä hetkellä noin tuhannesta työstä. Taideteoksia on sijoitettu kunnan kiinteistöihin sekä työhuoneisiin että julkisiin tiloihin. Kokoelmaa ei ole koottu järjestelmällisesti, vaan se on kasvanut vuosien saatossa. Se muodostuu satunnaisesti ostetuista taideteoksista  ja lahjoista. Kokoelmassa on vakiintuneiden suomalaisten ammattitaiteilijoiden teoksia sekä Mustasaareen ja se ympäristöön sidoksissa olevien taiteilijoiden töitä. Uusia taidehankintoja tehdään vuosittain kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan aloitteesta.

Haluatko esitellä taidettasi Mustasaaressa? Mikäli  haluat, ota yhteyttä aikuisopistoon. Kulttuuritalon aulan voi varata taidenäyttelyä varten.

Mustasaaren aikuisopisto järjestää lakisääteisenä taiteen perusopetuksena kuvataiteen, taidekäsityön ja teatteritaiteen opetusta. Opetusta annetaan ruotsiksi ja suomeksi, ja toiminta on suunnattu lähinnä lapsille ja nuorille. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät aikuisopiston omilta verkkosivuilta.