Mustasaaren Aaveet

Vanha kansa uskoi, että ympäröivä luonto oli täynnä henkiolentoja, joiden kanssa oli pysyttävä väleissä, jos mieli selvitä hengissä. Ennen vanhaan oli varmasti myös tavallisempaa, että ihmiset kertoivat kummituskokemuksistaan ja pohtivat niitä muiden kanssa. Nykyään moni pelkää leimautumista ja on sen vuoksi vastahakoinen kertomaan kokemistaan yliluonnollisista ilmiöistä. Kokemuksia pidetään myös niin henkilökohtaisina, ettei niitä haluta jakaa muiden kanssa.

Olemme kaivelleet arkistoja ja haastatelleet ihmisiä Mustasaaren kummitustarinoista ja -paikoista. Tuloksena on syntynyt audio-opastuksia omatoimikierroksille – vilpittömänä tarkoituksena herättää kuuntelijassa kauhunväristyksiä!Pimeät syys- ja talvi-illat sopivat täydellisesti kummituskierroksiin.Tarvitset mukaasi vain puhelimen, jossa on nettiyhteys ja mahdollisesti myös korvakuulokkeet.

Täältä saat osoitteet lähtöpaikoille, mistä löytyvät tarkat koordinaatit kummituspaikkoihin, äänitiedostot, tekstit ja kuvamateriaalit.


Skräddar-Antas tupa
Hamnvägen 22
65920 Norra Vallgrund

Uinu paju pienoinen

”Lomalla sotaväestä joskus 1940-luvulla Albert ja Herman polkevat Finnvikiin ja lähtevät kalaan. Takaisin miehet soutavat keskellä yötä oltuaan koko päivän merellä. Haggisgrundin edustalla Revelsvikissä Raippaluodon puolella Albert havaitsee yhtäkkiä pojan hahmon. Poika nousee kivelle ja alkaa laulaa. Poika ei voi olla kymmentä vanhempi, ja jalassa tällä on polvihousut…”

Degerverkin rouva (työn alla, julkaistaan talvella 2020)

”Eletään myöhäiskesää, on varhainen aamu. Emil on menossa vaimonsa Venlan kanssa lakkaan.Yöllä on satanut ja maa on kosteaa. Nouseva aurinko lämmittää jo ilmaa niin, että niityn ylle muodostuu ohut usvapeitto.Metsässä on aivan tyyntä ja hiljaista.Emil katsahtaa yli niityn, ja hänen silmiinsä osuu yhtäkkiä valtava ihmishahmo…”

Grönvik, Iskmo
Tekeillä… 

Sulva
Tekeillä…