Kuntavaalit 2017

1920x850 1

Vaalipäivä 9.4.2017.

Ennakkoäänestys alkaa 29.3.2017.

Mustasaaren kunnassa 9. päivänä huhtikuuta 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten laadittu ehdokaslistojen yhdistelmä

Äänioikeus

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on Suomen ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen sekä Islannin ja Norjan kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Myös muun valtion kansalainen, jolla on ollut kotikunta Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan, on äänioikeutettu. Sinulla on äänioikeus siinä kunnassa, joka oli kotikuntasi 17. helmikuuta 2017.

Ennen vaalia saat postitse ilmoituksen äänioikeudesta. Voit äänestää ilman tätä ilmoituskorttia. Mikäli et jostain syystä ole saanut ilmoituskorttia, voit tiedustella sitä ja/tai sen tietosisältöä maistraatista. Voit myös soittaa oikeusministeriön maksuttomaan palvelunumeroon 0800 94 770.

Äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Siksi sinun tulee ehdottomasti ottaa mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi henkilökortti, ajokortti tai passi. Jos sinulla ei ole henkilöllisyystodistusta, voit hakea lähimmältä poliisilaitokselta maksutta väliaikaisen, äänestämistä varten annettavan henkilökortin. Sitä hakiessasi tarvitset passikuvan.

Lue lisää kuntavaaleista

www.kuntavaalit.fi

www.vaalit.fi

Kunnallisvaalit 2012

Tulokset 2012