Vapaat tontit

Tomter web fi


 


 

UUSIA PIENTALOTONTTEJA

Haettavana Koivulahden Mararnan alueelta 20.5.-3.6.2019. HUOM: Kunnalistekniikka valmistellaan toukokuun ajan. Vältäthän kulkemista alueella päiväsaikaan (klo 08–16).

Haettavana on myös tontteja muista kylistä. Esittelyaineistoa ja hakemuslomakkeita:

Kaavoitusosasto, Keskustie 4, II kerros, www.mustasaari.fi/tontit

Lisätietoja: Hanna Ranto-Nyby, puh. 06 327 7182, Simon Weiner, puh. 06 327 7177

Hakemusten on oltava perillä viimeistään 3.6.2019 kello 16. Mustasaaren kunnan kaavoitusosastolla, Keskustie 4, 65610 Mustasaari tai kaavoitus@mustasaari.fi.
Hakemukset käsitellään yhdyskuntarakentamisen lautakunnassa 26.6.2019


 

Omakotitontit

Mustasaaren kunnalla on vapaita omakotitontteja useissa eri kylissä. Vapaat tontit sijaitsevat alueilla, jotka on asemakaavoitettu tai joilla on maankäyttösuunnitelma.  Asemakaava-alueiden tonteille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi, kun taas maankäyttösuunnitelma-alueilta voi puuttua kunnallistekniikka.

Tonttivarauspäätös voidaan tehdä heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Varaus on voimassa kymmenen kuukautta. Tänä aikana on jätettävä rakennuslupahakemus. Rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen tontti voidaan myydä.

Osa tonteista on valmiiksi omia kiinteistöjään, ja niistä veloitetaan 1 000 euron kiinteistönmuodostusmaksu. Muiden tonttien osalta ostaja vastaa maanmittausmaksusta, joka veloitetaan tontin lohkomisesta omaksi kiinteistökseen. Ostaja  maksaa kaupanvahvistajan palkkion, tällä hetkellä 120 euroa, vahvistetun asetuksen mukaisesti.

Rivi-, pari- ja kerrostalotontit

Mustasaaren kunnalla on vapaita pari- ja rivitalotontteja Sepänkylässä, Bölessä,Sulvalla, Veikkaalassa, Västerhankmossa ja Norra Vallgrundissa. Vapaat tontit sijaitsevat alueilla, jotka on asemakaavoitettu tai joilla on maankäyttösuunnitelma. Asemakaava-alueiden tonteille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi, kun taas maankäyttösuunnitelma-alueilta voi puuttua kunnallistekniikka.

Yhdyskuntarakentamisen lautakunta tekee tonttivarauspäätökset. Varaus on voimassa vuoden. Tänä aikana on jätettävä rakennuslupahakemus. Rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen tontti voidaan vuokrata. Tontinvarausohjeet ovat kokonaisudessaan erillisessä liitteessä.

Kartan ikonit on haettu Map Icons Collection sivulta.
Yritystontit

Tiedot vapaista yritystonteista ovat omalla sivullaan Kehittämis-osiossa Yrittäminen-otsikon alla.

Uudet tontit

Uudet tontit, joita ei ole aiemmin voinut hakea, jaetaan aina yleisen tonttihaun kautta. Yleinen tonttihaku on tavallisesti helmi-maaliskuussa sekä lokakuussa ja kestää kaksi viikkoa.

Mikäli olet kiinnostunut vapaista asuntotonteista, ota yhteyttä: