Vapaat tontit

 


Toivomme että sovit käynnistäsi virastotalolle etukäteen.
Ota yhteyttä sähköpostitse kaavoitus@mustasaari.fi tai vaihteen kautta (06) 327 7111.


Omakotitalotontit

Mustasaaren kunnalla on vapaita omakotitontteja useissa eri kylissä. Vapaat tontit sijaitsevat alueilla, jotka on asemakaavoitettu tai joilla on maankäyttösuunnitelma.  Asemakaava-alueiden tonteille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi, kun taas maankäyttösuunnitelma-alueilta voi puuttua kunnallistekniikka.

Tonttivarauspäätös voidaan tehdä heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Varaus on voimassa kymmenen kuukautta. Tänä aikana on jätettävä rakennuslupahakemus. Rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen tontti voidaan myydä.

Uudet tontit, joita ei ole aiemmin voinut hakea, jaetaan aina yleisen tonttihaun kautta. Yleinen tonttihaku on tavallisesti helmi-maaliskuussa sekä lokakuussa ja kestää kaksi viikkoa.

Osa tonteista on valmiiksi omia kiinteistöjään, ja niistä veloitetaan 1 000 euron kiinteistönmuodostusmaksu. Muiden tonttien osalta ostaja vastaa maanmittausmaksusta, joka veloitetaan tontin lohkomisesta omaksi kiinteistökseen. Ostaja  maksaa kaupanvahvistajan palkkion, tällä hetkellä 120 euroa, vahvistetun asetuksen mukaisesti.

Rivi-, pari- ja kerrostalotontit

Mustasaaren kunnalla on vapaita pari- ja rivitalotontteja Sepänkylässä, Bölessä,Sulvalla, Veikkaalassa, Västerhankmossa ja Norra Vallgrundissa. Vapaat tontit sijaitsevat alueilla, jotka on asemakaavoitettu tai joilla on maankäyttösuunnitelma. Asemakaava-alueiden tonteille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi, kun taas maankäyttösuunnitelma-alueilta voi puuttua kunnallistekniikka.

Yhdyskuntarakentamisen lautakunta tekee tonttivarauspäätökset. Varaus on voimassa vuoden. Tänä aikana on jätettävä rakennuslupahakemus. Rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen tontti voidaan vuokrata. Tontinvarausohjeet ovat kokonaisudessaan erillisessä liitteessä.

Kartan ikonit on haettu Map Icons Collection sivulta.
Yritystontit

Tiedot vapaista yritystonteista ovat omalla sivullaan Kehittämis-osiossa Yrittäminen-otsikon alla.

 

Mikäli olet kiinnostunut vapaista asuntotonteista, ota yhteyttä: