Kotisairaala

Mustasaaren kotisairaala ja OVM-alueen kotisairaala on perustettu palvelemaan asiakasryhmiä, joita hoidetaan kotona ja joilla on vaativamman palliatiivisen hoidon tarve. Kotisairaala on ensisijaisesti tarkoitettu syöpäpotilaille, mutta myös kroonisista sairaustiloista kärsiville, jotka tarvitsevat vaativampaa palliatiivista hoitoa (esim. ALS tai muut rappeuttavat neurologiset sairaudet, vaikea keuhkojen, sydämen tai maksan vajaatoiminta), jotka tarvitsevat lääketieteellisesti vaativampaa hoitoa, jossa käytetään suonensisäistä lääkitystä.

Yksikkö on lähisairaalan välittömässä yhteydessä. Kotisairaalaan kirjautuneelle henkilölle annetaan, mikäli tilanne niin vaatii, välittömästi hoitopaikka lähisairaalasta.

Kotisairaalan henkilökunta muodostuu terveyskeskuksen syöpähoitajasta ja Pohjanmaan syöpäyhdistyksen palliatiivisesta sairaanhoitajasta. Vastaava lääkäri on päivystysosaston lääkäri.

Kotisairaalassa kirjoilla oleva henkilö, joka tarvitsee suonensisäistä lääkitystä, voi saada sitä kirjautumalla kotisairaalaan. Vuorokausikustannukset ovat puolet vuorokausihinnasta. Passiivinen sisäänkirjautuminen, jossa suonensisäistä lääkitystä ei tarvita, on maksutonta, mutta mahdollistaa syöpäpotilaan hoidon kotona.

Yhteyshenkilö Mustasaaressa ja OVM-alueella