Psykologi

Terveyskeskuspsykologi Mustasaaressa 

Psykologin vastaanotto sijaitsee Sepänkylän lastenneuvolassa ja häneen voi ottaa yhteyttä jos tarvitset apua vanhemman rooliin tai ennen vanhemmaksi tulemista jaksaaksesi tai parantaaksesi elämänhallintaa ja valmiuksia keskustella perheessä. Voi myös keskustella huolista, peloista, ahdistuksesta, väsymisestä tai esimerkiksi synnytykseen liittyvistä peloista.

Psykologi tarjoaa keskusteluapua tavallisesti 1–5 kertaa tuleville äideille, perheille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Psykologi tekee myös psykologisia perusselvityksiä, esimerkiksi arvioi koulukypsyyttä, käyttäytymisongelmia ja mahdollisia kehitysviivästymiä.

Psykologiin saa yhteyttä esim. lastenneuvola- ja äitiysneuvolakäyntien yhteydessä.

Aikuisia, joilla on mielenterveysongelmia, eikä suoraan kuulu lasten- tai äitiysneuvolaan, pyydetään ottamaan yhteyttä mielenterveystiimiin puhelinaikana tiistaisin ja torstaisin klo 12.30—13.30, puh. 044 727 7388.

Jos perhettä kohtaa kriisi, kuten sairaus, kuolemantapaus tai avioero, otetaan ensisijaisesti yhteyttä terveyskeskukseen, joka tarjoaa tukikeskusteluja ja kartoittaa tilanteen.

Perheneuvola tarjoaa palvelujaan kouluikäisille lapsille ja nuorille sekä ihmissuhdeongelmista kärsiville ja sovittelee avioeroasioissa. 

Terveyskeskuspsykologi Vöyrillä

- kaikenikäiset (aikuiset, lapset, nuoret)

- ota yhteyttä, jos ahdistaa, masentaa, olet uupunut tai sinulla on parisuhdeongelmia tai jos olet huolissasi lapsesi terveydestä ja kehityksestä.

Yhteystiedot: puhelinaika pe klo 10.30–11.30 (kouluterveydenhuolto), ti klo 12–13 (muu terveydenhuolto), puh. 044 727 1253. 

Kriisiryhmä

Tutustu Mielenterveystaloon, josta voit saada tietoa ja ohjeita mielenterveysongelmien itsehoitoon. https://www.mielenterveystalo.fi