Sairaanhoidon vastaanotto

Ajanvaraus Mustasaaressa puhelinneuvonnan kautta. Vöyrillä voi ottaa yhteyttä Oravaisten terveyskeskukseen tai Vöyrin terveysasemalle.

OVM hvc vårdsitLäkarmottagn C-G

Sairaanhoidon vastaanotto hoitaa yleisiä sairaanhoitoasioita, esimerkiksi huolehtii haavanhoidosta, tikkien poistosta, sairauslomatodistuksista, mahdollisten lääkärikäyntien valmistelusta, pistosten antamisesta sekä osasta rokotuksia. Yleensä sairaanhoidon vastaanotolle otetaan yhteyttä kaikissa vaivoissa, jotka eivät vaadi välitöntä hoitoa eli eivät ole kiireellisiä tai hengenvaarallisia.

Sairaanhoidon vastaanotolla on ajanvaraus, ja palvelemme Mustasaaren terveyskeskuksessa huoneissa 34–36.

Lääkärinvastaanotto on pääasiassa Sepänkylässä ja Oravaisten terveyskeskuksessa sekä Vöyrin terveysasemalla. Terveysasemille kyliin lääkäri tulee lähinnä lastenneuvolaa ja kotisairaanhoitoa varten.

Lääkäriin tullaan diagnoosin saamista, uusien oireiden tutkimista sekä kroonisten sairauksien seurantaa varten. Tiettyjä sairauksia hoitavat sairaanhoitaja ja lääkäri yhdessä, esimerkiksi diabetesta, astmaa sekä sydän- ja verisuonisairauksia.

Lääkärimme hoitavat potilaita tietyllä maantieteellisellä alueella, joita on tähän asti kutsuttu terveysasemiksi. Maantieteelliselle alueelle kuuluu yhdestä kolmeen lääkäriä, sairaanhoitajaa ja terveydenhoitajaa. Pyrimme näin tarjoamaan potilas–lääkärisuhteen ja potilas–hoitajasuhteen jatkuvuuden.

Terveysasemat