Turskidåkning - Upptäck vandring på vintern

Vintervandring 2

Kom med på Turskidåkning, upptäck vandring på vintern lördag 27.2 kl. 10-15!

Att vi får snö på marken är inget hinder för oss att fortsätta vandra ute i skog och mark. Vi byter bara ut vandringskängorna mot skidpjäxor och turskidor. Att skida med turskidor ger oss frihet att lämna de preparerade spåren och ge oss ut på egna upptäcktsfärder i obanad terräng.
Under denna föreläsning kommer vi att introducera er till turskidningens underbara värld. Vi pratar lite utrustning, var man kan skida och vad man bör tänka på under en vintertur med snö och kyla. Efter föreläsningsdelen tar vi på oss skidorna och beger oss ut på en liten tur.
Ta med dig kläder enligt väder, skidor (vanliga längdskidor fungerar bra för denna tur), skidpjäxor och stavar, sittunderlag, varm jacka eller tröja till pausen, termos med något varmt att dricka samt något att äta. Vi pausar vid en grillplats under skidturen och gör då upp eld.
Oberoende om du är total nybörjare eller redan turskidat en del förut är du välkommen med för att inspireras till nya vinterturer!

Avgiften är 25 euro och anmälningen sker via Korsholms vuxeninstituts webbsida. Max. antal deltagare är 20.
Kursen hålls av vildmarksguiden Camilla Sandström och under föreläsningsdelen får ni även ta del av hennes foton från vinterturer runtom i Norden.
Dagen börjar med en föreläsning vid Jungsund sportstuga, Jungsundvägen 641, Jungsund och fortsätter med skidåkning på isen i Iskmo till en rastplats.
Kontaktperson är Projektkoordinator Up, Out and Move! Elisabeth Wiklund tfn 050 517 6661.
Föreläsningen hålls endast på svenska!

Logo Up out and move