Turism

VisitVaasa office

Sevärdheter finns det gott om i Korsholm. Gör en upptäcktsfärd till skärgården och upplev den karga, sköna skärgårdsnaturen, gamla byamiljöer, muséer eller smaka på traditionella fiskrätter i riktig miljö. Längre ut i Kvarken kan du besöka intressanta öar, såsom Valsörarna med Korsholms eget "Eiffeltorn", Norrskär, Ritgrund och Maraskär.

Kvarkens steniga skärgård är ett unikt landskap som har formats av istiden. Kvarkens skärgård är Finlands första naturarv och cirka 70 % av området finns i Korsholm. Området är en del av världsnaturarvet High Coast / Kvarken Archipelago.

Den runda slätten Söderfjärden är en intressant geologisk sevärdhet som bildades genom ett meteoritnedslag för ca 520 miljoner år sedan. Söderfjärden är en viktig rastplats för flyttfåglar och ett omtyckt utflyktsmål för fågelskådare. Stundars museum och kulturcentrum i Solf bjuder på en genuin allmogemiljö med stugor, verktyg och redskap.

Botniahallen erbjuder utmärkta förutsättningar för idrottsevenemang och andra tillställningar alla tider på året. I Botniahallen ordnas bl.a. idrottstävlingar, konserter, konferenser, utställningar och mässor. Finlands längsta bro, Replotbron, är väl värd ett besök. Bron har en längd på 1 045 meter och förenar skärgård och fastland. När du befinner dig högst uppe på bron är avståndet till vattenytan ca 30 meter.

Visit Vasa dvs. Vasaregionens Turism Ab är ett bolag som ägs städerna Vasa och Närpes samt kommunerna Korsholm, Laihela, Storkyro, Malax, Korsnäs och Vörå. Bolagets uppgift är att främja och utveckla turismen inom regionen. Bolaget svarar för regionens gemensamma marknadsföring gällande turismen, regionens turistinformation, samt för befrämjande av försäljning av turistprodukter och -tjänster. Bolaget verkar i nära samarbete med övriga turismrelaterade aktörer och områden som är anknutna till Vasaregionen.

Bolaget marknadsför Vasaregionen i Finland och utomlands som ett mål för resor, möten, evenemang, och kryssningar med målsättningen att öka mängden resenärer samt antal möten och kongresser till Vasaregionen. Bolagets mål är att öka regionens turismintäkter.